A” Limara péksége” oldalán találtam egy guszta kifli receptet. Mikor nekifogtam a sütésnek,akkor kellett rájönnöm,hogy hiányosak az itthon levő hozzávalóim. Ezért változtattam a recepten,és nem bántam meg. Nagyon finom lett. J
Hozzávalók:
1,5 dl tej,1,5 dl víz,2
tk. só,csipet aszkorbinsav(helyett 1
evőkanál ecetet tettem bele),2 ek burgonyapehely (én 3 evőkanállal),25 dkg öregtészta,50 dkg BL 80 liszt(20dkg fehér liszt+30dkg zabliszt),1 tk.
cukor,1,5 dkg élesztő(a zabliszt miatt 2
dkg élesztő)
Elkészítés: Mivel már öregtésztám
pihent a hűtőben ezzel nem volt gond.
A hozzávalókból tésztát dagasztottam, majd a szokásos
módon, kelesztő tálban duplájára kelesztettem. Enyhén lisztezett felületre
borítottam, elfeleztem, (én három felé osztottam J )majd vékonyra
nyújtottam. Igyekeztem, hogy négyzet alakúra sikeredjenek. Egyik csücskétől
kezdve feltekertem. Vékonyan beliszteztem, majd külön-külön sütő zacsiba tettem
őket. Megint hagytam, hogy duplájára keljenek, ekkor vizet permeteztem a zacsikba,
elkötöttem a szájukat és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt
pirosra sütöttem őket.
Igen,a többi eljárást uúgy csináltam.