Hozzávalók:
50 dkg hekk ,20 dkg spagetti tészta ,45 dkg spenót (fagyasztott),
2 db tojás,2 dl tejföl,1 csomag újhagyma,só ízlés
szerint,bors ízlés szerint,2 gerezd fokhagyma,
2 ek kókusz olaj,4 db paradicsom,10 dkg sajt (reszelt),1 dl
víz,1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez),
1 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
A tésztát összetörjük kisebb darabokra, sós vízben kifőzzük,
leöblítjük, hűlni hagyjuk.
A halfilét kicsi kockákra vágjuk. Az újhagymát
felkarikázzuk, kevés olajon megpároljuk és rátesszük a halkockákat. Kevés vizet
öntünk alá (kb 1 dl), sózzuk, borsozzuk, fedő alatt készre pároljuk.
A fokhagymát felaprítjuk és egy másik lábosban kevés olajon
megfuttatjuk. Rátesszük a kiolvasztott parajpürét, sózzuk, borsozzuk. Pár
percig forraljuk.
A tejfölt kikeverjük a két tojással, kevés sót adunk hozzá,
és a 2/3-át hozzákeverjük a kihűlt főtt tésztához. Ezt a tésztát egy kikent,
zsemlemorzsával meghintett jénaiba öntjük, elterítjük benne egyenletesen.
Erre kerül a párolt hal, majd a parajpürével is befedjük.
Paradicsomkarikákkal díszítjük, és a maradék tojásos
tejföllel beborítjuk. Végül meghintjük reszelt sajttal.
Hideg sütőbe toljuk, 45 percig sütjük, de legalább addig,
amíg a sajt is szépen megpirul a tetején.