Hozzávalók: 1/2kg
sertéscomb,(vagy vegyesen comb,dagadó ,tarja,lapocka),1 nagy fej
vöröshagyma,1 gerezd fokhagyma,6-7 szem köménymag,1 fehérpaprika,1
paradicsom,pirospaprika,só,bors,olaj,vagy disznózsír,1/2kg tarhonya
Elkészítés: A
húst alaposan megtisztítom,megmosom,apró kockára vágom. A vöröshagymát
megreszelem, a fehér paprikát,paradicsomot kockára vágom. Az olajon a
hagymát megdinsztelem rádobom a köménymagotfokhagymát,ráteszem a
pirospaprikát,(lehúzva a tűzről,hogy meg ne
égjen)Beleteszem a
paprikát,paradicsomot,és pár percig együtt pirítom .Ekkor teszem rá a
húst,majd fűszerezem. Fedő alatt főzöm,ha kell a levét vízzel pótolom,és
puhára főzöm.
A tarhonyát olajon szép arany barnára pirítom,felöntöm vízzel,sózom,és fedő alatt puhára párolom.
Ötlet: Ez a pörkölt nagyon finom többféle főzelék feltétjeként is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése