2012. február 23., csütörtök

Sült csirkecomb krumplipürével:

Hozzávalók:  csirkecomb:4 db egész csirkecomb,4 gerezd fokhagyma,1 alma,só,bors,majoránnapici tej ,sütőzacskó
Krumplipüré:1 kg krumpli,5dkg vaj,1 dl tej,só
Elkészítés:A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk,megmossuk,majd fűszerezzük. A fokhagymát  összenyomjuk. Először sóval bedörzsöljük a  húst,majd a majoránnát,fokhagymát,borsot szintén beledörzsöljük. Mivel  a sütőzacskóhoz én nem használok zsíradékot  ezért dörzsölöm be alaposan,és fél órát  így hagyom pácolódni. Ekkor  megpucolok egy szem almát ,feldarabolom,és a combokkal együtt a sütőzacskóba rakom,és alaposan bekötöm.
Kb 40 percig sütöm 200 fokon,majd kivágom a zacskót,pici  tejjel megkenem ecsettel a húst,és piros ropogósra pirítom.
A krumplit megpucolom,összekocázom,sós vízben puhára  főzöm. Forrón  összetöröm,hozzáadom a vajat,, és a tejet,habosra keverem. Kóstolás után  még lehet ízesíteni,és az állagán a hozzávalókból még plussz hozzátehető addig amíg a mi ízlésünknek  megfelelő állaga lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése