2012. február 29., szerda

Töltött káposzta:

Hozzávalók:  1 kg savanyú káposzta,50dkg darált hús,10dkg bacon szalonna,10 levél savanyú káposzta fejből,4-5 gerezd fokhagyma,10dkg rizs,1 tojás,2 kanál pirospaprika,bors,olaj,liszt,tejföl
Elkészítés:  A savanyú káposztát hideg vízben átmossuk,a darált húst összekeverjük az összetört fokhagymával,tojással,sóval,borssal, pirospaprikával. A leveleket megszabadítjuk a vastag erétől,és megtöltjük a hússal .A megmaradt töltelékből gombócokat formálunk,úgy pakoljuk a káposztára.  Egy nagyobb edény aljára leterítjük a szalonna szeleteket,egy réteg átmosott káposztát terítünk rá,majd egy sor tölteléket,addig folytatjuk,amíg a hozzávalókból telik. A tetején káposzta legyen. Felöntjük annyi vízzel,hogy ellepje. Kb.másfél óráig főzzük. Ezután a töltelékeket óvatosan kiszedjük,és beletesszük a rántást. Ehhez az olajat  felforrósítjuk,és a lisztet megpirítjuk benne. Felöntjük 2 dl vízzel,gyorsan összekeverjük,és a káposztába öntjük. Visszatesszük a gombócokat,és pár percig összeforraljuk. Tejföllel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése