Hozzávalók: 1 kg
savanyú káposzta,50dkg darált hús,10dkg bacon szalonna,10 levél savanyú
káposzta fejből,4-5 gerezd fokhagyma,10dkg rizs,1 tojás,2 kanál
pirospaprika,bors,olaj,liszt,tejföl
Elkészítés: A
savanyú káposztát hideg vízben átmossuk,a darált húst összekeverjük az
összetört fokhagymával,tojással,sóval,borssal, pirospaprikával. A
leveleket megszabadítjuk a vastag erétől,és megtöltjük a hússal .A
megmaradt töltelékből gombócokat formálunk,úgy pakoljuk a káposztára.
Egy nagyobb edény aljára leterítjük a szalonna szeleteket,egy réteg
átmosott káposztát terítünk rá,majd egy sor tölteléket,addig
folytatjuk,amíg a hozzávalókból telik. A tetején káposzta legyen.
Felöntjük annyi vízzel,hogy ellepje. Kb.másfél óráig főzzük. Ezután a
töltelékeket óvatosan kiszedjük,és beletesszük a rántást. Ehhez az
olajat felforrósítjuk,és a lisztet megpirítjuk benne. Felöntjük 2 dl
vízzel,gyorsan összekeverjük,és a káposztába öntjük. Visszatesszük a
gombócokat,és pár percig összeforraljuk. Tejföllel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése