2012. július 25., szerda

Paprikás krumpli


Hozzávalók: 1 kg krumpli,1 nagy fej vöröshagyma,1 fehér paprika,1 paradicsom,1 pár füstölt főzni való kolbász,őrölt kömény,2 gerezd fokhagyma,só,bors,pirospaprika,1 evőkanál sertés zsír

Elkészítés: A krumplit megpucolom,kockákra vágom,és alaposan megmosom. A paprikát,paradicsomot a lehető legapróbbra vágom,a hagymát,fokhagymát  szintén. A hagymát a zsíron megpirítom az őrölt köménnyel,fokhagymával,rádobom a paprikát,paradicsomot,és együtt pirítom. Ekkor ráteszem a pirospaprikát,és belerakom a krumplit,megfűszerezem és annyi vízzel öntöm fel,hogy ellepje. 10 perccel a befejezés előtt beleteszem a kolbász,és készre főzöm.

Uborkasalátával,friss kenyérrel  tálalom.


Ez az ebéd úgy jutott eszembe,hogy a vásárcsarnokban megláttam ezt a bizonyos főzőkolbászt,ami nagyon gusztusos volt. Nagyon emlékeztetett a nagyon régen kapható lecsókolbászra. Így vettem uborkát is,és  így eldőlt,hogy ez a mai ebédünk. Nagyon finom lett,és tényleg  majdnem olyan finom ez a kolbász,mint amire emlékeztem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése