2012. július 28., szombat

Zöldségkrokett hússal kelkáposzta főzelékhez

 Krokett
Főtt, különféle zöldséget - sárgarépát, fehérrépát, kelkáposztát, karalábét, zellert,a kockára vágott hússal   húsdarálón ledaráljuk. Teszünk hozzá egy tojást, morzsát, sót,1 kiskanál piros paprikát, vágott zöldpetrezselymet és 1 kis fej vöröshagymát,3 gerezd fokhagymát. Kis hengereket vagy pogácsákat formálunk, ezeket morzsában megforgatjuk, és olajban  kisütjük

Kelkáposzta főzelék
  Hozzávalók:  1 kis fej kelkáposzta,2-3 db krumpl,i őrölt köménymag, só, 2 dl tejföl, 4-5 evőkanál  liszt
Elkészítés:
    A káposztát legyaluljuk( ujjnyi szélesre vágjuk), a krumplit apró kockára. A káposztát belerakjuk egy fazékba, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy ellepje. Rakunk bele ízlés szerint sót,  őrölt köménymagot  .Amikor felforrt, hozzárakjuk a krumplit .Ha minden megpuhult, a tejföllel és a liszttel behabarjuk  Kicsit hagyjuk összeforrni, majd  zöldséges húsos krokettel tálaljuk.


Ez a krokett egy megmaradt húsleves  tartalmából is elkészíthető. Így a maradékok felhasználására is jó ötlet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése