2012. szeptember 18., kedd

Együnk ma kínait!



Kínai tojásos rizs recept

Hozzávalók :4 főre: 4 ek mogyoró- vagy napraforgó olaj
1 tk. olíva olaj,1/2 ek só,3 és fél dl  basmati rizs
5,5 dl forró víz,3 db tojás
Elkészítés: 2 ek olajon megpirítjuk a rizst kb. 3 percen keresztül folyamatosan kevergetve, majd felöntjük a forró vízzel, megsózzuk, megkeverjük, és fedő alatt közepes lángon kb. 12 percig főzzük (ha van üvegfedő, célszerű azt tenni rá, hogy lássuk, hogy mikor szívta be a rizs teljesen a vizet), ugyanis a jó rizs titka szerintem, hogy nem kevergetjük, és nem emelgetjük a fedőt.Egy nagy serpenyőben 1 ek olajon átforgatjuk a főtt rizst.A közepébe mélyedést készitünk, majd beleöntjük az 1 tk  olajat, és erre tesszük a felvert tojásokat. Kevergetjük a mélyedésen belül addig, amíg majdnem teljesen megszilárdul, majd a rizzsel alaposan elkeverjük, további 2 percig pirítjuk.
Kínai gombás csirke
Hozzávalók: 1/2kg csirke-mell ,500 g friss gomba ,5 kanál olaj ,2 apróra vágott hagyma ,3 kanál szójaszósz ,pici cukor,2 csésze forró víz ,csipetnyi őrölt bors ,2 teáskanál keményítő ,4-5 szál újhagyma
Elkészítés: A húst vágd fel falatnyi darabokra. Forró olajon pirítsd meg a hagymát és a húst. A cukrot keverd el a szójaszósszal, öntsd a csirkére és alacsony lángon párold öt percig. Öntsd rá a forró vizet, a felszeletelt gombát, sót ízlés szerint és borsot.5-6 perc után vedd ki belőle a húst és a zöldséget, majd egy kevés hideg vízben keverd el a keményítőt és öntsd a főzőléhez. Forrald fel, kevergesd, amíg besűrűsödik.

Forró tojásos rizzsel tálald.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése