2012. szeptember 23., vasárnap

Tökfőzelék



Hozzávalók:
1 darab kb. 1,2 kg-os tök (vagy 1 kg gyalult),1 kis fej hagyma,1 csokor kapor,2 evőkanál  olaj,1evőkanál citromlé,1 húsleveskocka,4 evőkanál liszt,2 dl tej,2 dl tejföl
Elkészítés:A tököt megmossuk, meghámozzuk, kettévágjuk, magjait kikaparjuk, húsát legyaluljuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kaprot leöblítjük, szárazra rázzuk, összevagdaljuk. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a kapor felét. Hozzáadjuk a tököt, a citromlevet, a leveskockát, és felöntjük 6 dl vízzel. Felforraljuk, és lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk. Ne főzzük túl, mert péppé mállik! A lisztet simára keverjük a tejjel és 2 dl tejföllel, a tökhöz adjuk, azaz behabarjuk a főzeléket. Összeforraljuk, sóval, ha nem elég savanykás, citromlével (vagy ecettel) ízesítjük. Végül belekeverjük a maradék kaprot.

Pörköltet, sült húst, fasírtot kínálhatunk hozzá. Hidegen is finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése