2012. szeptember 23., vasárnap

Zúzapörkölt Tarhonyával

Pirított tarhonya

Hozzávalók:
Egy bögre Tarhonya kb ez 20dkg-nak felel meg, másfélszeres mennyiségű  víz,só ,olaj
Elkészítés: Egy lábasba zsiradékot (olaj, zsír) hevítek (forrósítok). Ráöntöm a csészényi tarhonyát, elkezdem pirítani és fakanál segítségével kavargatom. Addig pirítom, amíg mély barna színű nem lesz a tarhonya  2-3 csipet sót szórók a pirított tarhonyára, kavarok rajta 2-3at, majd ráöntöm a másfél  mennyiségű vizet az ételre. Megvárom, míg felforr, és vagy lassú tűzön fedő alatt főzöm vagy előmelegített 190fokos sütőbe berakom egy jó 20percre, amit már le is kapcsoltam és megvárom míg magába szívja a vizet a tarhonya! Ránézni max. 2-szer szabad, mert kimegy belőle a gőz, és a tarhonyánk kemény marad.
Zúzapörkölt
Hozzávalók:
1 kg csirke zúza,1 nagy vöröshagyma,2evőkanál  olaj,fél mokkáskanál őrölt köménymag,3-4 nagyobb gerezd fokhagyma,1 csapott evőkanál pirospaprika,só,1-1 paprika és paradicsom vagy 15 dkg kész lecsó,1 mokkáskanál cseresznyepaprika(csak ha szereti az erőset vki)

Elkészítés:

A zúzát és a hagymát megtisztítjuk. Az előbbit nagyobb kockákra, az utóbbit finomra vágjuk, majd az olajon együtt megpirítjuk. A köménnyel és a zúzott fokhagymával fűszerezzük. A pirospaprikával meghintjük,  vizet öntünk rá, megsózzuk, és az apróra vágott paradicsomot, paprikát, illetve a lecsót is belekeverjük. Lefedve, kis lángon puhára pároljuk.Tarhonya vagy sós vízben főtt burgonya illik hozzá.

Most én jégsalátával kínálom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése