2012. május 16., szerda

Borsópörkölt galuskával


Hozzávalók: 1 kg fejtett borsó,2 fej vöröshagyma,1 fehér paprika,1 paradicsom(vagy 2 kanál lecsó),olaj1 ev.kanál piros paprika, só,bors,ételízesítő,tejföl
Galuska: 60 dkg liszt,2 tojás,só
Elkészítés: Pörkölt alapot készítünk: megpucoljuk a hagymát,majd apróra vágjuk(én lereszelem),a paprikát,paradicsomot is amilyen apróra tudjuk ,felkockázzuk.  Olajat forrósítunk egy lábasba,és rádobjuk a hagymát,amikor megdinsztelődött,rátesszük a paprikát,paradicsomot,és összepirítjuk. Lehúzzuk a tűzről,rátesszük a pirospaprikát,felöntjük 1 dl vízzel. Amikor ezt elfőtte,akkor beletesszük a borsót,fűszerezzük,és felöntjük annyi vízzel,amennyi ellepi. Amikor puha a borsó,belekeverjük a tejfölt ,ezzel csak egyet forr,és kész a pörköltünk.
A galuskának összekeverjük a lisztet,tojást,sót,hogy sűrű,nem folyékony tésztát kapjunk,és galuska szaggatón forró sós vízben kiszaggatjuk. Amikor feljön a víz tetejére,szűrőkanállal kiszedjük,hideg vízzel leöblítjük,és a pörkölttel tálaljuk.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése