Amikor ráérek,leírom és lefényképezem azt amit éppen főztem,sütöttem.Próbáld ki,hátha ízlik neked is,sok sikert!
2012. május 11., péntek
Tökfőzelék
Hozzávalók:1 kg gyalult tök,1 csokor kapor, 3 evőkanál liszt,2-3 dl tejszín,só,ételízesítő,kevés olaj.
Elkészítés: A gyalult tököt az olajon egy kicsit megdinszteljük,és felöntjük annyi vízzel,ami éppen ellepi. Beletesszük a megmosott kaprot,megsózzuk,ételízesítőt is most tegyük bele. Ekkor már készíthetjük is a habarást,mert a tök nagyon gyorsan megfől. A lisztet simára keverjük a tejszínnel,és a puhára,de nem pépesre főtt tökhöz keverjük.Jól összeforraljuk,és már tálalhatjuk is.
Pörkölttel,fasírttal nagyon finom!-Aki szereti citromlével ízesítheti.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése