Amikor ráérek,leírom és lefényképezem azt amit éppen főztem,sütöttem.Próbáld ki,hátha ízlik neked is,sok sikert!
2012. május 3., csütörtök
Rakott krumpli
Hozzávalók: 1 kg krumpli,10 db tojás,20 dkg paraszt kolbász,5 dl tejföl, 10 dkg bacon szalonna
Elkészítés: A krumplit alaposan megmossuk,és sós vízben megfőzzük,majd megpucolva karikára vágjuk. A tojásokat megmossuk,és hideg sós vízben 10 percig főzzük,majd hideg vízben kihűtjük,megpucoljuk,és karikára vágjuk. A kolbász bőrét lehúzzuk,(amennyire sikerül),és ezt is felkarikázzuk. –Ha mindent előkészítettünk,a baconnal kibéleljük a jénait,majd egy sor krumpli,erre egy sor tojás,majd rárakosgatjuk a kolbászt,és megkenjük a tejföl felével,és kezdjük előlről,amíg az alapanyag tart. Krumpli legyen az utolsó sor,és vastagon rá a tejföl.
Lehet sajtot is reszelni rá,ha valaki szereti.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése