Hozzávalók:
8 szelet tarja,10 dkg bacon szalonna,1 kg közepes burgonya,4 db tv paprika 1/2 kg paradicsom,1/2 kg vöröshagyma,só,bors,kevés liszt,olaj,húsleves( kockából,vagy leves zseléből)
Elkészítés:
A hússzeleteket közepesen vastagra kiklopfolom, sózom, borsozom, majd lisztben megforgatom, forró olajban átsütöm. Ezután felöntöm 1 dl húslevessel,és félpuhára párolom. A hústól függ,hogy meddig kell párolni,ha szükséges,még pótolhatjuk vízzel,az elpárolgott levet. A burgonyát héjában megfőzöm,tegyünk sót a főző vízbe,meghámozom, karikára vágom, ráterítem a baconnal kibélelt sütő edénybe,borsozom. Erre halmozom a karikára vágott hagymát. A hagymarétegre kerül a hús, amire újból hagyma, felszeletelt paprika, paradicsom kerül. A tetejét felkarikázott paradicsommal rakom ki, majd egy kis (hússütésből visszamaradt) szafttal meglocsolom. Aláöntök kb. 1 dl levet,amiben a húst pároltam, majd kb. 1½ órán keresztül sütöm kb. 200 fokon,amíg a teteje aranybarna lesz.A bacont is megpiríthatjuk előre,de akkor zsírjával együtt használjuk fel!--Kedvenc savanyúságunkkal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése