2012. június 24., vasárnap

Töltött paprika


Hozzávalók: A töltelékhez:
500 g sertés  darált hús  2 gerezd fokhagyma,1 evőkanál étolaj,1 közepes fej vöröshagyma,
4 db zöldpaprika,1 db egész tojás,10 dkg rizs,1  teáskanál pirospaprika,só ,pici piros paprika
5 dl paradicsompüré,(vagy 1 kg paradicsom megfőzve,pürésítve),  pici zellergumó
2 l víz ,só ízlés szerint kevés kristálycukor,1 evőkanál liszt,olaj
  


Elkészítés: A töltelékhez a hagymát apróra vágva olajon megfonnyasztjuk,majd miden hozzávalót alaposan összekeverjük. A paradicsom pürét alaposan elkeverjük vízzel,belekockázzuk az apróra vágott zellert,és addig főzzük,amíg a zeller megfől. Össze turmixszoljuk,ízesítjük és beletesszük a kicsumázott paprikába töltött  húst,és a maradék húsból készített gombócokat. Kb.35-40 perc  alatt készre főzzük. Kiszedjük a tölteléket,berántjuk,és visszarakjuk a paprikát,gombócot,és pár percig összefőzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése