Hozzávalók: A
töltelékhez:
500 g
sertés darált hús 2 gerezd fokhagyma,1 evőkanál étolaj,1
közepes fej vöröshagyma,
4 db zöldpaprika,1 db egész tojás,10 dkg rizs,1
teáskanál pirospaprika,só ,pici piros paprika
5 dl
paradicsompüré,(vagy 1 kg
paradicsom megfőzve,pürésítve), pici
zellergumó
2 l
víz ,só ízlés szerint kevés kristálycukor,1 evőkanál liszt,olaj
Elkészítés: A
töltelékhez a hagymát apróra vágva olajon megfonnyasztjuk,majd miden hozzávalót
alaposan összekeverjük. A paradicsom pürét alaposan elkeverjük
vízzel,belekockázzuk az apróra vágott zellert,és addig főzzük,amíg a zeller
megfől. Össze turmixszoljuk,ízesítjük és beletesszük a kicsumázott paprikába
töltött húst,és a maradék húsból
készített gombócokat. Kb.35-40 perc alatt készre főzzük. Kiszedjük a
tölteléket,berántjuk,és visszarakjuk a paprikát,gombócot,és pár percig
összefőzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése