2012. június 15., péntek

Töltött káposzta 2



Hozzávalók: 1 fej édes káposzta,1/ kg szálas savanyú káposzta,20 dkg kolozsvári szalonna
Töltelék:60 dkg darált hús, 20 dkg rizs,1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma,1 evőkanál paradicsompüré,1 tojás,só bors,pirospaprika,1 evőkanál liszt,olaj a rántáshoz. Tejföl a tálaláshoz.

Elkészítés: A fejes káposztát sós vízben megfőzzük,és a torzsáját kivágva leveleire szedjük. A szalonnát apró kockákra vágjuk,és megpirítjuk egy nagy lábasban. Ráterítünk egy adag savanyú káposztát,erre jönnek a töltelékek.: a töltelék hozzávalóit alaposan összegyúrjuk,a hagymákat reszelve tesszük bele. Az édeskáposzta leveleibe göngyöljük a tölteléket,és sorba lerakjuk a  szálas káposztára. Addig rétegezzük,amíg tart a hozzávalókból. A tetejére  a savanyú szálas káposzta kerüljön. Annyi  vízzel öntjük fel,amennyi ellepi. Bő 2 órát főzzük,beletesszük a folyékonyra elkevert paradicsom pürét és berántjuk. Ezzel már csak összeforraljuk.

Tejföllel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése