Amikor ráérek,leírom és lefényképezem azt amit éppen főztem,sütöttem.Próbáld ki,hátha ízlik neked is,sok sikert!
2012. június 15., péntek
Töltött káposzta 2
Hozzávalók: 1 fej édes káposzta,1/ kg szálas savanyú káposzta,20 dkg kolozsvári szalonna
Töltelék:60 dkg darált hús, 20 dkg rizs,1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma,1 evőkanál paradicsompüré,1 tojás,só bors,pirospaprika,1 evőkanál liszt,olaj a rántáshoz. Tejföl a tálaláshoz.
Elkészítés: A fejes káposztát sós vízben megfőzzük,és a torzsáját kivágva leveleire szedjük. A szalonnát apró kockákra vágjuk,és megpirítjuk egy nagy lábasban. Ráterítünk egy adag savanyú káposztát,erre jönnek a töltelékek.: a töltelék hozzávalóit alaposan összegyúrjuk,a hagymákat reszelve tesszük bele. Az édeskáposzta leveleibe göngyöljük a tölteléket,és sorba lerakjuk a szálas káposztára. Addig rétegezzük,amíg tart a hozzávalókból. A tetejére a savanyú szálas káposzta kerüljön. Annyi vízzel öntjük fel,amennyi ellepi. Bő 2 órát főzzük,beletesszük a folyékonyra elkevert paradicsom pürét és berántjuk. Ezzel már csak összeforraljuk.
Tejföllel tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése