Amikor ráérek,leírom és lefényképezem azt amit éppen főztem,sütöttem.Próbáld ki,hátha ízlik neked is,sok sikert!
2012. június 19., kedd
Lencsefőzelék
Hozzávalók: 30 dkg lencse,1 kis fej vöröshagyma,babérlevél,só,3 evőkanál liszt,3 dl tej,bors,marhahúsleves zselé,citrom
Elkészítés: A lencsét megmossuk,pár órára beáztatjuk,majd annyi vízzel tesszük oda főzni,amennyi ellepi. Én ekkor teszem bele a húsleves zselét,nagyon jó ízt kap majd ettől. Ekkor kerül bele a hagyma is apróra vágva(reszelve),babérlevél.A sóval így nagyon óvatosan bánjunk, s főzzük puhára. Közben a lisztet a tejjel simára keverjük,és a lencséhez öntjük,folyamatosan keverve készre főzzük. Citromlével savanyíthatjuk,ízlés szerint.
Sertéspörkölttel tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése