2013. március 24., vasárnap

Nyuszisüti


Húsvéti nyuszi

Tésztához:
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 4 tojás
  • fél cs sütőpor
  • 1 dl étolaj
Krémhez:
  • 2 cs karamell pudingporból
  • 5 dl tej
  • 20 dkg Rama
  • 15 dkg porcukor
Tetejére:csokibevonó(kevés),cukormáz 5dkg cukorból,és 1 kk. vízből
elkészítés
  1. A hozzávalókból piskótatésztát készítünk, közepes méretű tepsibe öntjük és sütőben megsütjük. Ha kihűlt,nyuszi formákat vágunk belőle.
  2. A pudingporból félreteszünk 2 kanálnyit.
  3. A krémhez a többi pudingot a tejben megfőzzük.
  4. A margarint apró kockákra vágva simára keverjük a pudinggal. Ezzel ,ha kihűlt,megtöltjük a figurákat.
    5. 2 kanál karamellpudingot 3 tk cukorral, 2 tk étolajjal és kb 1-1,5 dl vízzel felfőzzük. Ez a krém a külső réteg.
    6.A karamellel megkent nyuszikat díszítjük.
Kartonlapra rajzoltam a nyuszi formát,és kivágva,azt használtam formának. A fehér cukormáz a nyuszi szeme,füle díszítésére kell.

2013. március 17., vasárnap

Tejbegríz puding 2 -féle öntettel


Hozzávalók: 1 l tej,2 dl búzadara,cukor, 2 van. cukor,1 ü. magozott meggybefőtt,4 tojás +1dl tej ,5 dkg vaj.

Elkészítés: Felforraljuk a tejet,4 kanál cukorral,egy olyan edényben,amiben biztosan ne kozmál le!
Főzzük bele a búzadarát,egy kicsit tovább ,mint ahogy a tejbegrízt szoktuk Folyamatosan kevergessük,le ne égjen. Amíg a tej felforr,addig van idő a tojásokat előkészíteni. Kettéválasztjuk,a sárgáját 2 cs. vaníliás cukorral fehéredésig keverjük,a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Amikor megfőtt a gríz,a tojás sárgáját gyorsan belekeverjük,és összefőzzük. Ezután lekapcsoljuk a hőforrást,és lazán belekeverjük a tojáshabot. A csészéket,vagy kistányérokat hideg vízzel kiöblítjük,így kihűlés után könnyedén ki tudjuk borítani. Telepakoljuk a kis edényeket,tetejét elsimítjuk. Frissen tartó fóliával lefedve a hűtőbe tesszük.
Amíg hűl a desszert,elkészítjük az önteteket.20 dkg cukrot lábasba teszünk ,1 kávéskanál vízzel,(így nem ég le a cukor)és szép világos barnára pirítjuk,állandó kevergetéssel. Ahogy elérte a barna színt,beleöntünk hirtelen (így nem fröcsköl szét)1 dl tejet,és összefőzzük. A vajat belekeverjük,és levesszük a tűzről. A vajtól még inkább besűrűsödik,és fényesen sima lesz. A meggy befőttet leszűrjük,beleöntünk 20 dkg cukrot,és addig főzzük,amíg mártás sűrűségű lesz a leve.
A kihűlt grízpudingot desszert tányérra borítjuk. Meglocsoljuk karamellel,és a meggymártással körítve tálaljuk.
Nem egy fogyókúrás desszert,de nagyon finom:)

2013. március 15., péntek

Májas,gombás mártás tésztával


Hozzávalók:1/2 kg csirkemáj,20 dkg gomba,1 fej vöröshagyma,1 fehér paprika,1 paradicsom,só,bors,pirospaprika,1 csomag „pörkölthöz való tészta


Elkészítés: A megtisztított májat vékony csíkokra vágjuk,a gombát szintén. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk,és pörkölt alapnak elkészítjük. A paprikát,paradicsomot,szintén apró kockákra vágjuk,és a hagymára tesszük. A gombának,és a májnak is nagyon rövid az elkészítési ideje,ezért akár egyszerre rátehetjük az alaposan összeforralt alapra. Megfűszerezzük,és zsírjára sütjük. Nem kell sűríteni,mivel a májból akaratlanul is morzsálódik szét annyi,ami besűríti a mártást. Aki szeretné,tejszínnel dúsíthatja. Kifőzött tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat!

2013. március 7., csütörtök

Vargabéles


Hozzávalók:1 csomag réteslap,25 dkg finommetélt,50 dkg tehéntúró,4 db tojás,10 dkg margarin,
    20 dkg porcukor,3 dkg mazsola,1 nagy doboz dl tejföl,1 csomag vaníliás cukor,reszelt citromhéj

Elkészítés:
Az áttört túrót keverd el a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral, a porcukor háromnegyedével, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal és a megmosott mazsolával. Add hozzá a kifőzött, leszűrt finommetéltet. A tojások fehérjét verd kemény habbá, és óvatos keverés mellett ezt is add a masszához. Egy magas szélű sütőedénybe teríts sütőpapírt, béleld ki az egyik réteg réteslappal. Terítsd el benne a tölteléket, majd fedd le a réteslap maradékával. A tetejét kend meg margarinnal, és mérsékelt tűzön süsd pirosra. Nagy kockákra vágva, a maradék porcukorral megszórva tálald.
Nálam történt most egy kis csalafintaság:) Nem volt itthon réteslap,viszont a bundás virsliből maradt leveles tésztát fel szerettem volna használni. Ezért ezt a tésztát nyújtottam olyan vékonyra,hogy elég legyen! Jön a második baki:) Nem jártam még így,de amikor összekevertem a tölteléket,nagyon híg lett. Gondoltam egyet,és egy csomag vaníliás pudingport kevertem simára benne! -Hát ,mit mondjak! Ilyen finom vargabélest még nem készítettem:D
Jó étvágyat!

Ludaskása


Hozzávalók :4 személyre:25 dkg rizs,1 libaaprólék,2 sárgarépa,1 petrezselyemgyökér,2 fej vöröshagyma,1 kávéskanál pirospaprika,1 babérlevél,ételízesítő,olaj a hagyma sütéséhez,liszt




Elkészítés:

A libaaprólékot gondosan megtisztítjuk, megmossuk, és feldaraboljuk. A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, megmossuk, és karikára vágjuk. A hagymát meghámozzuk, egyiket apróra vágjuk, a másikat felkarikázzuk.

A 2 evőkanál olajat felforrósítjuk, beletesszük az apróra vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával. Beletesszük a libaaprólékot, a zöldségeket, megsózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a fűszereket és az ételízesítőt. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és lefedve lassú tűzön kb.60-70 percig pároljuk. Hozzáadjuk a rizst hozzáadjuk a zöldséges húshoz, és lefedve kb25 percig lassú tűzön készre főzzük. Serpenyőben bő olajat forrósítunk. A hagymakarikákat megforgatjuk a lisztben, majd a forró olajban hirtelen ropogós pirosra sütjük. A ludaskását egy nagy tálra szedjük, a ropogós hagymakarikákkal befedve tálaljuk.



Virsli leveles tésztában


Hozzávalók: 1 csomag fagyasztott leveles tészta,2 csomag virsli,1 tojás








Ha gyors vacsorát szeretnél,mert az egész napod rohanással telt,itt a világ legegyszerűbb receptje!
A leveles tésztának idő kell ,amíg kiolvad,addig elvégezheted az esti sürgős teendőidet. Enyhén lisztezett felületen kinyújtod a tésztát kb ½ cm.-re,négyzet alakúra feldarabolod.Mindegyikbe belecsavarsz egy a bőrétől megszabadított virslit.A sütőpapírral kibélelt tepsire pakolod,és a tetejét megkened tojás sárgájával. Mehet is a 200fokos sütőbe! A megmaradt tésztát szórd meg reszelt sajttal,ha nincs otthon,jó egy kis köménymag,majd azt is 200 fokon süsd meg!
Jó étvágyat !

2013. február 17., vasárnap

Rakott tészta darált hússal

Hozzávalók:

500 g darált hús
500 g tésza
1 doboz sűrített paradicsom
1 vöröshagyma
fokhagyma ízlés szerint
pirospaprika

bors
napraforgó olaj,1 pohár tejföl,
reszelt sajt a tetejére

Elkészítés:

A megtisztított hagymát és fokhagymát kevés olajon megpirítjuk.
Beletesszük a húst, fűszerezzük, készre pároljuk. Aztán rátesszük a sűrített paradicsomot,amivel még egyszer   összeforraljuk.
A tésztát megfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és leszűrjük.
Ha megvan a tészta és a hús, akkor a tésztát és a szószt összekeverjük, egy jénaiba tesszük. A tejfölben elkeverjük a reszelt sajtot,és a tészta tetejére simítjuk.
 Összesütjük sütőben, amíg meg nem pirul kicsit a sajt, és tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánok,a rakott tésztához!
sütési hőfok:
180°C

2013. február 14., csütörtök

Csülök sörben sütve



Ezt a receptet az interneten találtam egy kicsit átformáltam a saját ízlésemre,-finom ebéd lett belőle!

hozzávalók 4 főre
1 szép nagy darab hátsó csülök
1 kis adag kockázott bacon szalonna,1,5 ü sör,2 fej fokhagyma,2 marék só,bors,2 kisebb szál sárgarépa,1 szál petrezselyem gyökér
    Elkészítés:
    A sütés előtti napon gondoskodunk a hús bepácolásáról. Ehhez első lépésben beirdaljuk a csülök bőrét keresztbe, aztán erre merőleges irányba is a tetején és az alján is. Éles kést használjunk. Elég csak a bőr felszínét beirdalni, az alsóbb, bőr alatti zsíros réteget hagyjuk egyben.
    Ezután a sóval (jó két marék ) jól bedörzsöljük a csülkünk minden oldalát a bőrös és a húsos részeknél is. Ahol bőrös részünk van, a beirdalások mélyedéseibe is nyugodtan mehet bőven. Borsot is szórunk rá.-Keresünk egy jó nagy tálat, amiben el fog férni a csülkünk, és beletesszük. Egy szép nagy fej fokhagymát késsel úgy, ahogy van, félbe vágunk, és a csülök mellé tesszük. Ezután mellé öntjük az egyik üveg sörünket. Ne ráöntsük, ne mossa le róla a sót, csak szépen mellé. Ha nem lepi el legalább háromnegyedig a csülkünket az így összehozott páclé, akkor még egy kis sima, hideg csapvizet öntünk hozzá addig, míg a páclé a csülök legalább háromnegyedéig nem ér.
    Lefedjük az egészet, és legalább 24 órára a hűtőbe tesszük, hogy a hús magába szívja a finom sós, sörös levet és a fokhagyma finom ízét.
    Másnap  a pácléből kiemeljük a csülkünket, és beletesszük a sütőtálba.
    Még egy kis sót szórunk a húsra, és még egyszer megborsozzuk.
    Most jön a második fej fokhagyma, ezt az elsőhöz hasonlóan késsel félbevágjuk, a hús mellé tesszük a sütő edénybe. Ez után a pácléből a hús alá teszünk, annyi kell, hogy kb. három ujjnyi főzőlevünk legyen a hús alatt. Lefedjük, és 220 fokos sütőbe tesszük fél órára.
    Fél óra elteltével kivesszük egy pillanatra a sütőből az edényünket, és lecsavarjuk 150 fokra a hőmérsékletet. A hús mellé beteszünk kb. 2kisebb szál sárgarépát és 1 petrezselyem gyökeret.A kis adag bacon szalonnát is a hús mellé tesszük. Ez ad neki egy kis extra füstös ízt, de ha épp nincs otthon, nem tragédia, ha kihagyjuk bőle.
    Ismét rátesszük az edényünkre a fedőt, és visszaküldjük a sütőbe. Itt 150 fokon 3 órát fog eltölteni. Ez alatt lassan és biztosan omlósra sül, nincs vele teendőnk, de itt még koránt sincs vége a mesének.
    Ha eltelt a 3 óra, levesszük a fedőt, az edényünkből kikanalazzuk a maradék főzőlevet, hogy max. 1 ujjnyi maradjon az edény alján, aztán felcsavarjuk a sütő hőmérsékletét 190 fokra, és visszaküldjük még egy fél-háromnegyed órára a sütőbe a csülköt. Ekkor már fedő nélkül sül, mert azt szeretnénk, hogy a bőre ropogósra piruljon. Ehhez ebben a sütési fázisban legalább 3-4-szer löttyintsük meg a csülök tetejét, főleg a bőrét sörrel. Elég összesen kb. egy fél üvegnyi sör.
    Ha szép ropogósra pirult a bőre, akkor kész, tálalhatjuk . Én főtt krumpival,savanyúsággal tálalom.
    sütési hőfok: 150°C sütési mód: alul-felül sütés




2013. február 13., szerda

Lencsefőzelék

Hozzávalók:
30 dkg lencse, 2 evőkanál olaj ,2 púpos evőkanál liszt ,1 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma
só ,babérlevél,1 húsleves kocka









Elkészítés:
A gondosan kiválogatott, előző este beáztatott lencsét másnap annyi vízben, amennyi éppen ellepi, sóval , babérlevéllel,húsleves kockával, ízesítve puhára főzzük. Ezután , az olajból, a lisztből meg a hagymából barna rántást készítünk, és ezzel sűrítjük be a főzeléket. 
Megtejfölözve ,1 szelet sült hússal tálaljuk.

2013. február 10., vasárnap

Túrós lepény


Házi-Túrós lepény
Elkészítési idő: 40 perc 
Hozzávalók 4 fő részére
30 dkg liszt,3 dkg élesztő,2 dl tej,1 ek cukor,3 dkg Rama,csipet só,1 dl tejföl

A töltelékhez:
1 kg túró,2 ek liszt,4 ek cukor,2 tojás,1 csipet só,vaníliás cukor,ízlés szerint reszelt citromhéj,2 közepes szem krumpli péppé törve
Tetejére : kakaópor, kapor

Elkészítés: Kelt tésztát készítünk a hozzávalókból. Amikor dagasztás után a duplájára  kelt,tepsi méretűre nyújtjuk.A tölteléket alaposan összekeverjük,(a törött krumpli legyen hideg),és a tészta tetejére simítjuk.
Felét megszórjuk kakaóporral és porcukorral,a másik felét friss apróra vágott kaporral,ha nincs,jó a szárított is:)  190 fokon süssük készre.
Fontos: hideg sütőbe tegyük be,így biztos,hogy finoman megsül a tészta is.

2013. január 26., szombat

Pulykacomb-filék zöldségkörettel-kínai ízekkel

Hozzávalók: 1/2 kg pulykacomb filé,1 marék erdei gomba keverék,1 csomag vegyes zöldség keverék,10 dkg sárga vágott bab,szójaszósz,1 zacskó "kínai sült csirke alap",25 dkg rizs,olaj.






Elkészítés:A pici csíkokra vágott húst bepácoljuk a szójaszószba,és állni hagyjuk 1-2 óráig.Egy mélyebb serpenyőbe öntünk egy kevés olajat,és forróra hevítjük.Hirtelen átsütjük a húst,félre húzzuk a serpenyőben,és beledobjuk  először a gombát,majd pár perc múlva a zöldségeket.Mikor majdnem készre párolódott,a mártást elkeverjük vízzel,és a húsos zöldséghez öntjük.Így egy szaftos ételt kapunk. Közben 25 dkg rizst üvegesre pirítok. 5 dl vízzel felöntöm, ételízesítővel meghintem, dobok bele egy kis fej vörös hagymát,és fedő alatt kis lángon készre párolom.

Csirkemáj rizzsel

Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemáj,25 dkg rizs,vöröshagyma,olaj,
  • 2 tv paprika,2 paradicsom,só,bors










A csirkemájat csíkokra vágom. A vöröshagymát üvegesre pirítom. Hozzáadom a felszeletelt paprikát,paradicsomot.Amikor kész a lecsóalap,és visszasül a zsírjára,rádobom a májat,és pirítom.Amikor készre sült,sózom,borsozom.
Közben 25 dkg rizst üvegesre pirítok. 5 dl vízzel felöntöm, ételízesítővel meghintem, és fedő alatt kis lángon párolom.
Gyors,finom ebéd!

2012. december 26., szerda

Jérce saláta

Hozzávalók:20dkg csirkemell,20 dkg burgonya,2 főtt tojás,1 evőkanál citromlé,40 dkg zöldborsó20 dkg sárgarépakocka ,1 nagy majonéz,2 dl  tejföl,fél kávéskanál porcukor,10 dkg ecetes uborka,kis csokor petrezselyem,1 savanykás alma,néhány salátalevél

Elkészítés:A csirkemellet egy leveskockával puhára főzzük,és pici darabokra tépjük.
A burgonyát meghámozzuk, megközelítőleg azonos nagyságú, apró kockákra vágjuk, és enyhén sós, citromlével ízesített vízben puhára főzzük. A zöldborsót és a sárgarépát leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, ha szükséges, a sárgarépát apróbb kockákra vágjuk.A tojást a többi hozzávalóhoz hasonló méretű kockára vágjuk.
Miközben a zöldségek főnek, simára keverjük a majonézt a tejföllel, a porcukorral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, azaz tartármártást készítünk. Az ecetes uborkát apró kockákra vágjuk, a petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk. Az almát meghámozzuk, magházát kiemeljük, húsát apróra felkockázzuk, és azonnal beleforgatjuk a mártásba, hogy ne barnuljon meg. Hozzáadjuk az uborkát és 1 kávéskanál kivételével a petrezselymet is. A főtt burgonyát és leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük, majd a zöldborsóval és a sárgarépával együtt lazán a mártásba keverjük. A salátaleveleket megmossuk, szárazra törölgetjük, kibélelünk velük egy mélyebb tálat, beleszedjük a franciasalátát, tetejét megszórjuk a félretett petrezselyemmel, és tálalásig hidegen tartjuk.

2012. december 4., kedd

Gyorsan készült sütőtök

Hozzávalók: 1 db sütőtök,2 kanál méz
,sütőpapír,alufólia

Elkészítés: Az alaposan megmosott tököt kettévágjuk,a magházát éles kanállal,kikaparjuk,és tettszőleges darabokra szeleteljük. A mikró tányérjára sütőpapírt terítünk(a tányér méretére vágva),és 15 percig sütjük,a legmagasabb fokozaton.Azért kell a sütőpapír,mert ami levet enged a tök,a papíron marad,és könnyebb kitakarítani a mikrót. Majd a tököt az alufóliával kibélelt tepsibe tesszük,sűrű mézzel alaposan bekenjük,és a sütőben 200 fokon  még 15 percig sütjük. Nagyon gyors,puha és nagyon finom tököt kapunk :)

2012. november 18., vasárnap

Vegetáriánus-Fasírt babból,és csicseri borsóból


Hozzávalók 4 személyre:
1 konzerv (400 g) fehér vagy tarkabab,1 üveg  csicseri borsó,1 nagy fej vöröshagyma ,1 csokor friss petrezselyem,2 gerezd fokhagyma ,2 tojás ,
só, bors ,6 ek. zsemlemorzsa + a beforgatáshoz ,olaj a sütéshez
Az átmosott, lecsöpögtetett babot,borsót, tegyük egy turmixba és  törjük össze. Adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a felaprított petrezselymet, az aprított fokhagymát és a tojást. Sózzuk, borsozzuk, keverjük el benne a zsemlemorzsát. Formázzunk pogácsákat, forgassuk meg őket zsemlemorzsában, majd forró olajban süssük mindkét oldalukat ropogósra.

Káposzta salátával tálaljuk.

Sült kacsamell sült gyümölccsel

 








Hozzávalók: 2 szép tisztított kacsamell,2 birsalma,20 dkg aszalt szilva,2 narancs,1 ág rozmaring,só,bors,4 nagy szem krumpli.




Elkészítés: A szárazra törölt ,tiszta kacsamell háját éles késsel bekockázzuk. Felforrósítunk egy serpenyőt üresen,és beletesszük a kacsamellet,a hájas résszel lefelé.6-8 percig sütjük,közben kiolvad a zsírja. Majd megfordítjuk,ezt a felét sózzuk,borsozzuk,és ezt is ugyanaddig sütjük. Ezután kiszedjük,eg jénaiba fektetjük,közé tesszük a rozmaring ágat,és köré terítjük a szilvát,darabolt birset,és a kifilézett narancsot. Az előmelegített sütőben 40 percig sütjük,és törött krumplival,és a kacsával egütt sült gyümölccsel tálaljuk.

2012. november 11., vasárnap

Gombás,húsos lepény

Hozzávalók:
Tésztához:30 dkg liszt,1/2 cs élesztő,1 dl tej,1 kiskanál cukor,1 kiskanál só,2 ek olaj







Feltét:30 dkg főtt tarja, 10 dkg vegyes gomba,10 dkg sajt,milánói mártás


A tészta hozzá valóiból pizza tésztát készítünk. Amíg a tészta kel,összeszeleteljük a tarját, a vegyes gombát,és lereszeljük a sajtot. Amikor a tészta megkelt,tepsi nagyságúra nyújtjuk,vajjal kikent tepsibe tesszük. Megkenjük  bolonyai vagy milánói  üveges mártással,(ízlés szerinti mennyiséggel),és meszórjuk előbb a tarjával,majd a gombával. A fele lereszelt sajtot rászórjuk,és betesszük 190 fokon előmelegített sütőbe sülni.Amikor félig megsült,rászórjuk a maradék sajtot,és készre sütjük.
Jó étvágyat!




2012. október 24., szerda

Tepsis hús magyarosan


Hozzávalók:Személyenként 2-3 szelet hús (karaj)1-2 fej hagyma,2 db paprika ,2 db paradicsom,2 evőkanál paradicsompüré,1 doboz tejföl ,2 -3gerezd fokhagyma,10 dkg kockázott bacon.


Elkészítése:
A bacon szalonnát előpirítjuk,és a tepsibe terítjük.A  húst vékonyabb szeletekre vágjuk, esetleg klopfoljuk is. Sóval, borssal ízesítjük. Nagyon kevés zsiradékon hirtelen elősütjük (félig),majd az így kifehéredett, esetleg picit pirult húsokat egy tepsibe egymás mellé tesszük. Az így kapott pecsenyelében üvegesre pároljuk a karikákra vágott hagymát,fokhagymát.Ezt a húsokra rétegezzük, majd egy karika paradicsommal betakarjuk,és a paradicsompürét szétosztjuk rajta.-Erre rakunk egy karikára  vágott vastagabb paprikát. A paprikába tejfölt tesszük , majd az egészet sütőbe tesszük és  pirulásáig sütjük. Megbolondíthatjuk még gombával, egyéb zöldségekkel ízlés szerint. Hidegen – melegen egyaránt mutatós és finom. Köretnek krumplipürét, rizst ajánlok.






2012. október 19., péntek

Húsos Töltött tészta

Hozzávalók:35 dkg darált hús(lehet vegyesen sertés és marha),3 bögre liszt,1 tojás,háromnegyed pohár langyos víz,1nagy fej hagyma,1 dl tejszín,só,bors
Tészta elkészítése:a lisztet,vizet,tojást egy nagy csipet sóval összegyúrjuk,és fél órát pihentettjük.Addig elkészítjük a tölteléket:A hagymát lereszeljük,és a darált húshoz adjuk.Beleöntjük a tejszínt is,és sózzuk,borsozzuk.Ezután a tésztát kinyújtjuk,karikákat szaggatunk belőle,és mindegyikre teszünk egy kiskanál tölteléket.Félbe hajtjuk,újjunkkal körbenyomkodjuk,majd a félkör szélét összehajtjuk,és újra kört formálunk belőle. A forrásban levő vízben belepakolgattjuk,és 10-12 percig főzzük.
Én bolonyai mártással öntöttem le,és reszeltem rá parmezánt,de egy nagy kanál tejföllel nyakon öntve is finom.

2012. október 7., vasárnap

Zöldséges csirkemell wokban

 
Mindig idegenkedtem a kínai ételektől,de mivel a  kíváncsiság erősebb,itthon elkészítve még ízlik is...! Na és a wok!Az edény különleges kialakítása miatt igen gyorsan elkészíthető benne az étel, ezért érdemes előre mindent összedarabolni.
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell,vagy csirkecomb. Én az utóbbiból készítettem ,úgy ,hogy kicsontoztam a felső combokat,szerintem ízletesebb ,szavtosabb.
1 vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma,1 dl szójaszósz,1 kínai zöldségkeverék (mirelit),1 bögre rizs

Elkészítése:
A csirkehúsit felcsíkozom, beleteszem egy edénybe és meglocsolom szójaszósszal. Addig hagyom benne pácolódni, míg a többi hozzávalókat is elkészítem.
A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítom, feldarabolom. Wokban felforrósítok olivaolajat ,vagy lehet már kapni wokolajat is ,(ami ízesített) és a vöröshagymát elkezdem benne pirítani. Hozzáadom a csirkehúst, sózom, borsozom  és együtt pirítom, míg a hús megpuhul. Ekkor rádobom a felaprított fokhagymát és együtt még összepirítom, majd kiszedem tálalótálba.
Ezután a visszamaradt szafthoz hozzáadom a zöldségkeveréket (én most mirelitből készítettem, de lehet friss zöldségekből is) és állandó kevergetéssel sütöm, párolom. Mikor már majdnem jó meglocsolom a maradék  szójaszósszal, majd átpirítom.
Közben elkészítem a párolt rizst: 4 főre kb. 1 bögre rizst számolok. Jól megmosom, kevés olajon kicsit átpirítom és felöntöm másfél-kétszeres mennyiségű vízzel. Sózom, vegetázom és lefedve mérsékelt tűzön kb. 10 percig főzöm. A tüzet elzárom és még fedő alatt 10 percig puhítom.
A húst és a sült zöldségeket összekeverem, tálalásnál a rizsre halmozom.